Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

mailing 28 april 2005


Home | Mailing 2005 | Links

Woensdag 20 april liep ik "toevallig" door de Papestraat zag ik op het bord voor Lokaal Vredebreuk dat de band Pex speelde. Covers en eigen werk stond er op het bord. Ik dacht wellicht wel leuk dus daalde ik af in de catacomben. Pex speelde dus inderdaad covers. In de 2 sets die ik heb gezien kwam 60% van het Scandals repertoire langs. Stones, the Who, etc, etc. Leuk dat deze jonge gasten de keuze op deze nummers hebben laten vallen. Toeval of……… De zanger/gitarist had zelfs precies dezelfde gitaar als Paul B. van The Scandals en deed ook de gitaar in de nek act. Toeval ? In ieder geval werden de nummers met veel passie gespeeld. Ik zou zeggen "vooral doorgaan" !

De dag erop donderdag 21 april was het geen toeval dat ik wederom afdaalde naar Lokaal Vredebreuk want ik had al aardig wat goede berichten vernomen over de band van die avond Jim Wake & Sleepwalker en ik werd niet teleurgesteld. Een keur van muzikale stijlen kwam voorbij Blues, Country, Jazz, Cajun, R&R en dat allemaal gebracht door een stel zeer goede muzikanten met als frontman de amerikaan Jim Wake die met zijn Tom Waits stem mij zeer wist te boeien. Deze band is duidelijk een voorbeeld van zo’n band die net even iets meer heeft ! had ik enkele weken geleden met John Primer het gevoel dat ik in een club in Chicago was nu had ik het idee dat ik in een club in New Orleans was. Je ziet met een beetje fantasie en een paar biertjes op kun je ook vakantie in eigen land vieren !

Het was een drukke week want zondag 24 april was het weer voortreffelijk weer. Dus wederom naar Blues in het Zuiderpark dit keer met Peter Wolf & Sheepskin en The Dicky Greenwood band.

Peter "Wolf" van Heyningen -bijgestaan door de ritmesektie van La Blusa- bracht een zeer stevige set bluesrock waarin de voorkeuren van Peter duidelijk werden Steve Ray, Jimi en Walter waarbij bovendien de vocalen van Henk Robers (Vocals en Bass) ook goed uit de verf kwamen. Een lekker bandje.

En dan de maandagavond. Mijn wekelijkse dartwedstrijdje in het Hoekpandje was afgelast dus fietste ik de oude molstraat in richting huis. Hoorde ik bekende klanken uit cafe de Oude Mol komen. Intimitie weten dat ik als Johnny Whitelegs de Line Dance Arena's onveilig maak en wat speelde er in de Oude Mol........ een echte Country & Western band met alles erop en eraan d.w.z. Banjo, Mandoline, Staande Bas, Gitaar en Steelgitaar. Mijn avond kon weer niet stuk. Alle bekende songs kwamen langs. Zo zie je ook op de maandagavond kun je je portie LIVE muziek opsnuiven! Thank God i'm a country boy ! hiha !Rocking All Over The World