Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

mailing 3 mei 2005


Home | Mailing 2005 | Links

Donderdag 28-4 al vroeg naar de Paap gegaan om de Mooie Meneeren te zien. Het was duidelijk dat men nog niet gewend was aan de nieuwe aanvangstijd (21.00 uur) in de Paap want het was nog behoorlijk stil toen de Mooie Meneeren met hun 1e set begonnen maar dat kon de heren meneren niet schelen want ze hakten er gelijk lekker in. In een vlot tempo volgde de ene rockcover na de andere. De 2e set dampte zelfs nog meer mede doordat het publiek nu in grote getalen aanwezig was wat de band duidelijk inspireerde. Helaas ging om stipt half twaalf de stekker eruit. Voor mij had het nog wel even door mogen gaan !

Vrijdag 29-4 de Koninginnenach speelden the Scandals in een afgeladen Soc. De Pijpela. Het dak ging er volledig af en de meest bizarre momenten passeerden de revue. Spontaan vallende mensen die het podium probeerde te beklimmen , diverse gastmuzikanten (Gebroeders de Gier, Jeff Bos, de zangeres van de Nachwach, etc), "Normaal" toestanden, 1 deinende massa. Al met al drank, vrouwen en rock & roll. Toen de band om 6.00 uur de Pijpela verliet hoorden we Werner nog roepen. VOLGEND JAAR WEER !

Zaterdag 30-4 Koninginnedag. Na een jaartje te hebben overgeslagen, door de Thailand Tour van 2004, werd de nach door the Scandals traditie getrouw nog even dunnetjes over gedaan in Café het Hoekpandje. Ook het Hoekpandje was goed gevuld, ondanks de vroege aanvangstijd van 17.30 uur. The Scandals hadden de Nach goed overleeft en speelde een puike 1e set ook ditmaal weer bijgestaan door Cary "de Gier" van Rheenen op de mondharp. Het Hoekpandje is zo’n beetje de thuishaven voor de Gebroeders de Gier dus hadden deze nog een verrassing in petto. De gehele 2e set bestond voor het merendeel uit nummers uit de komende theatershow (12 + 13 mei Camuz, Leidschendam) . Nummers met pakkende titels als "Hondenvriend", "de Haagsche markt", "Konijnen willen wippen" en het prachtige nummer "Tijd" werden gebracht, maar ook oudjes als "De dag na de nach" en "Oh oh Den Haag" kregen grote bijval.

Tot besluit speelde de Scandals nog een setje Greatest Hits afsluitend met "Sympathy for the devil"

cococlubswcandals.jpg
The Scandals-Cocobluesclub-Koi Samui-Thailand

 

Tips van de Week:

5-5 Hip Twist- Lokaal Vredebreuk –Den Haag. Aanvang: 21.00 uur Toegang: Gratis

Een nieuwe band met een verrassend geluid. Zie http://www.hiptwist.tk/

6 en 7 mei Moulin Blues-Ospel. Zie : http://www.moulin.blues.nl/

en voor de thuisblijvers.

6-5 vette blues en bluesrock van het vermaarde trio Blues Junkies Ex. Een gratis concert i.v.m. de verjaardag van de gitarist in Strandcafé Pauze bereikbaar via de strandopgang Karel Doormanweg in Ter Heijde aan zee aanvang optreden 22.00 u.

7-5 De Bluesblasters in strandpaviljoen Bondi Beach. De zaal gaat open om 21.30 en de Buesblasters barsten om 22.00 los. De entree is 8 euro. Leden van Blues aan Zee hebben gratis toegang. Strandpaviljoen Bondi Beach is bereikbaar via strandopgang Molenslag bij de molen in Monster

Wist u dat: Mooie Meneer Fred van Leeuwen vroeger als barkeeper in de Paap heeft gewerkt

Wist u dat: de eigenaar van Café de Barre Hond (Weimarstraat) het begrip zomertijd wel erg letterlijk neemt. Op de dag dat de zomertijd ingaat trek hij al jaren lang traditiegetrouw zijn korte broek aan. Weer of geen weer !

Wist u dat: Een niet nader te noemen muzikant (hij heeft ooit bij Andy Tielman gespeeld) na de Nach met de nachtbus naar huis ging. Deze muzikant werd bij het eindpunt (Leidschenhage) door de chauffeur op de schouder getikt met de vraag "mijnheer eindpunt moet u er niet uit". De bewuste muzikant heeft in zijn toestand nog ongeveer anderhalf uur moeten lopen om uiteindelijk thuis te komen. Een duidelijk geval van een Jannus van der WalletjeRocking All Over The World