Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

mailing 10 augustus 2005


Home | Mailing 2005 | Links

Donderdag met het treintje richting Leiden voor een optreden van de Imperial Crowns. Het optreden vond plaats in de Q-bus een tent vergelijkbaar met de oude O16 in Voorburg. Warm, donker en rokerig. Ideaal dus voor een avondje stevige blues en dat is wat de Crowns brachten. Snoeiharde blues met een goede dosis show (er waren zelfs gilletjes van de aanwezige dames te horen). Af en toe was zanger Jimmy Wood mij iets te veel "in de heer" maar dit werd ruim gecompenseerd door de muziek die werd gemaakt.

De reis was de moeite waard en het sprintje om de laatste trein richting Den Haag te halen nam ik op de koop toe.

Vrijdag naar het Paard voor een optreden van The South Austin Jug band. Bij een bezoek aan het Paard begint de avond altijd met een negatief gevoel door het moeten bijbetalen voor dat belachelijke lidmaatschap (meteen AFSCHAFFEN die geldklopperij). Maar dat terzijde. The South Austin Jug Band deed wat ik ervan verwachtte, een lekkere dosis bluegrass met invloeden van Flyin' Burrito Brothers, Gram Parsons, e.d.  Vooral de duels van 2 violen waren verrassend. Een geslaagd optreden dus. 

Zaterdag autootjes kijken op de werf bij de meeting van de Cruizebrothers en als je daar dan toch bent kun je gelijk een optreden van The Scandals meepakken. Die wederom bewezen dat ze de leukste rock & roll band zijn van Den Haag en omstreken. Het aanwezige publiek genoot zichtbaar en de voetjes gingen van de vloer !

Wist u dat: er geruchten gaan dat Paul B. bewogen heeft tijdens het optreden van The Imperial Crowns in Leiden. Sommigen hadden het zelfs over dansen maar dat lijkt mij wat overdreven. Muzikanten dansen immers niet.

Wist u dat: er sprake is van een optreden van de Gave Gasten backstage bij Waterpop. Wat we ons hierbij moeten voorstellen weet ik niet. Wellicht geven ze een soort clinic voor de optredende bands. Zo van "ik zal het 1 keer voordoen".

Wist u dat: The Scandals een voorprogramma gaan verzorgen bij een optreden van de Golden Earring. Gelukkig spelen the Scandals geen Earring covers. Zou toch wat worden. Rocking All Over The World