Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

In Thailand rijden ze rechts


Home | Mailing 2005 | Links

In Thailand rijden ze rechts 

Vanaf heden en wat andere opzet van de mailing. Niet meer 1x per week maar wanneer het zo uitkomt.

Meer verhaaltjes en wetenswaardigheden. Bij deze dan de eerste in de nieuwe opzet.

Ik zat helemaal in de Olympische Spelen. Leuke nieuwe sporten als snowboarden en de achtervolging bij het schaatsen en natuurlijk de Biatlon. Wat wel weer raar is is dat er bij de Nederlanders altijd iets vreemds gebeurt.

Hebben we een medaillekanshebster bij het snowboarden. Rijdt ze een vierde plek bij de kwalificatie zit er in de finale een poepje onder haar board waardoor ze valt. Niemand maakt een valse start. Nee Marianne Timmer maakt een valse start. Gelukkig komt dat later weer goed op de 1000 meter. Geen enkele ploeg valt. Jawel, de Nederlandse schaatsploeg gaat liggen dweilen op het ijs. De damesbob vestigt een nieuw record op z’n kop bobben

Overigens is iets vreemds gebeuren met Nederlandse sporters niet nieuw. Zagen wij jaren geleden al niet Kneteman in een gewonnen positie ineens op de parallelweg rijden naast de aankomst. Foute afslag. Darters waarbij het licht uitvalt bij de beslissende pijl. Een nooit missende spits Marco geheten die valt vanaf 11 meter. Ach het is maar sport en al met al toch maar weer mooi 3x goud, 2x zilver en 4x brons .

Maandag 20-2 stond er een optreden gepland voor de Gave Gasten in de Oude Mol doch helaas Gave Gast Ton had wederom last van een keelontsteking. Daar ik toch al volop in het oefenen met The Scandals zit leek mij een akoestisch optreden met The Scandals wel een leuk alternatief.

5 Scandals op het minipodium van de Oude Mol moest toch makkelijk kunnen. Het werd een Top optreden. Drummer Ed op de cajon en de rest met mini versterkertjes. Het elitaire publiek, wij zagen zowel de Nachburgemeester, de Nachprins alsmede enkele Nachhofdames, gingen behoorlijk uit de koekenpan en er werd zelfs hard meegezongen. Ik wist niet dat de Oude Mol een dansvloertje had maar er werd er door Thijs een gevonden.

Over elitair gesproken, donderdag 23-2 hadden de Gave Gasten een schnabbel in de aloude SociŽteit de Witte tijdens een aldaar gehouden receptie. Wederom zonder de nog steeds zieke Ton maar met de gloednieuwe gitarist van The Scandals John Burki als invaller. Uitdrukkelijk verzoek van de organisatie was om erg zacht te spelen dus versterkers op 2 en vooral niet te hard zingen. Het is een verfrissende gewaarwording hoe lekker dat kan klinken. De elite tikje ritmisch mee tegen het kristal , rammelde met de juwelen en bewoog het voetje op de maat van de muziek. Kijk dan weet je dat je goed zit! De Gave Gasten kunnen zich denk ik binnenkort het predikaat Koninklijk toebedelen.

Dezelfde avond gelijk maar de munten laten rollen bij de Paul Robberts sessie in het Lokaal waar ik in een geanimeerd gesprek raakte met JP Rena welk ontaardde in een discussie over het feit of men in Thailand nu wel of niet links rijdt. De volgende dag kreeg ik een mailtje van JP die een en ander bij de ambassade scheen te hebben nagevraagd. Ik citeer : Hoi Paul even nagevraagd bij de ambassade die mij welwillend te woord stonden en met de bekende oosterse glimlach vertelde dat de regels zijn: het ene jaar om de dag links of rechts. - Het ander jaar na 24:00 en 06:00 uur wissel van rijrichting in verband met schoonmaakwerkzaamheden. In sommige gevallen bij aanwezigheid van Nederlandse rocksterren in het land...wordt het door hun gekte bepaald. Nou dat zal jij dan wel geweest zijn. Ze kenden jullie wel. Toen ik jouw naam noemde begonnen ze onbedaarlijk te lachen.

Juist…….de oplettende lezer heeft hier al opgemerkt dat JP het heeft over de ambassade maar niet welke. Ook ik heb contact gehad met de Thaise ambassade die mij vertelde dat men wel degelijk links rijdt in Thailand maar dat het wat onduidelijk is sinds een of 7 jaar geleden een buitenlands stel op vakantie is geweest in Thailand. Sindsdien is er ook een nieuw woord voor spookrijder in het Thais " jp nit noi" wat vrij vertaald betekent " het grote witte gevaar dat je tegemoet komt op de verkeerde helft van de snelweg".

Over snelweg gesproken gezien het fotootje van John op de site van Lokaal heeft deze heer alweer de weg naar Zoetermeer niet kunnen vinden. Wellicht moet ik hem mijn Karin maar eens lenen. (Onze razende reporter Kees B. stuurde dit fotootje dan ook gelijk op als "kaasschaaf van de week" ).Rocking All Over The World