Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

Verhaaltjes


Home | Mailing 2005 | Links

Verhaaltjes

Regelmatig wordt ik aangesproken met de vraag wanneer er weer een nieuwe mailing komt. Leuk dat men zo geïnteresseerd is in mijn verhaaltjes. Maar de laatste tijd had ik letterlijk en figuurlijk wel wat anders aan mijn hoofd en daardoor weinig inspiratie voor een leuk stukje.

Maar met de komst van het mooie weer komt ook de inspiratie langzaam terug.

Het begin van de zomer kondigt ook gelijk het begin van het activiteitenseizoen in, dus druk druk druk. Allereerst de verrichtingen van "onze jongens" op het WK. Uiteraard doe je dit op een groot scherm in de kroeg. Zoals jullie wellicht weten is zwart mijn favoriete kleur dus je valt gelijk lekker op tussen die vooral in oranje geklede en beschilderde "fans" . "Ben je voor de scheids" ,"Zeker de kleur van een vaag Afrikaans land", "VUC doet niet mee hoor" om er maar een paar te noemen. Een paar dames proberen me gelijk te beschilderen. "Opzouten" de toon is gezet ! Ik zet spontaan "wat zijn de Russen stil" in. "Die doen niet mee idioot". De grap wordt niet begrepen.

Gelukkig begrijpen "onze jongens" dat je er lekker in moet hakken. 16 gele kaarten en 4 rode is een lekker record. Naast voetballen moet je op dit WK ook behoorlijk kunnen acteren. Ik zag de navolgende toneelstukken "De stervende zwaan" (Figo) , "De kotsende kotser" (Beckham) "De aanslag"(Boularoush) en "De vriendelijke matennaaier" (C. Ronaldo). "de Fopduik" was populair bij alle teams. De Duitsers zullen wel weer winnen.

De festivals beginnen ook weer. Eerst het zeeheldenfestival. Dit jaar ben ik alleen de zaterdag geweest. Altijd gezellig dat zeeheldenfestival. De bands vond ik wat matiger en ik miste de echte finale. Vervolgens Parkpop. Ik kwam voor Normaal en daarna had ik het wel gezien .Ik was tot op de zwarte onderbroek verzopen (nee niet bezopen). Dus ben ik lekker naar huis gegaan. Jammer.

Afgelopen zondag het feestje van Westlands grootste tuinkabouter Sjaak. Gezellig. Leuke mensen , goede sfeer . Het benne een goeie gozer die Sjaak.

De volgende dag naar Scheveningen lekker bakke in de zon. Altijd weer een sensatie Paul B. op het strand. Net zo’n traditie als vlaggetjesdag. De hele kuststreek kijkt er naar uit. Want waar zou "het licht" dit jaar voor het eerst en voor het laatst verschijnen. Zonnebrillen verkopers staan paraat, zonnecremefabrikanten sturen de reclamevliegtuigjes de lucht in, bruinverbrande dames verzamelen zich bij de strandopgangen. En dan …………… Ja we zien een licht: Paul B. verschijnt in zwarte korte broek en in hemdsmouwen bij strand opgang 31. Een Ahh en Oe klinkt uit de kelen van de aanwezigen . De zonnebrillen worden snel opgezet om dit helder doorschijnend fenomeen te kunnen aanschouwen. Men vecht zich een weg om de zonnebrandcrème met de hoogst mogelijke beschermingsfactor aan "het licht" te kunnen aanbieden. Paul B. schijnt zich richting "de Fuut" te begeven. Het personeel van "de Fuut" heeft de parasols al in de aanslag en tapt een goudgele rakker.

Dit jaar zijn zij de winnaar van "het Licht". De Haagsche zomer duurt maximaal 1 dag !Rocking All Over The World