Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

Schoolreisje


Home | Mailing 2005 | Links


Schoolreisje

Er zijn zo van die momenten in je leven dat het déjà vu gevoel je overvalt.

Maandag 17 juli had ik zo’n moment. We gingen met een bus, de Kwibus, een dagje uit van de stichting. Jan Pet had de bus geregeld en het was om 17.00 uur verzamelen bij café de Bieb om daarna te vertrekken naar ons reisdoel. Een optreden van de Fabulous Thunderbirds in 013 te Tilburg. Om 16.30 hadden de eerste reisgenoten zich al verzameld op het terras van de Bieb. Sommige voorzichtig aan een frisje maar een groot gedeelte al gelijk stoer aan het bier.

De spanning steeg toen om 17.10 de bus nog niet was gearriveerd. "die staat natuurlijk bij de bibliotheek op het Spuiplein", "staat zeker nu al in de file", "zal wel weer een dronken chauffeur opzitten.". Om 17.11 draait de Kwibus de hoek om. Een flauw "daar is ie " klinkt op. Het leuke van de Kwibus is dat je er een goed gevulde bar in kunt vinden waar je een drankje voor 1,50 euro kunt krijgen. Onze grootste tuinkabouter Sjaak werpt zich gelijk als barkeeper op: "bierrrrrrrrr homo’s" . Of je wilt of niet je moet aan de drank. Na een 3 kwartier rijden is er al een plaspauze nodig. Dat gaat lekker zo. De reis verloopt voorspoedig en bij een nadere inspectie van de medereisgenoten bespeur ik maar liefs 5 mondharmonicaspelers in het gezelschap, waarschijnlijk allemaal benieuwd naar de mondharmonica-verrichtingen van Kim Wilson. Zonder files zijn we een uur te vroeg in Tilburg en we strijken neer op 1 van de terrassen van Tilburg Centrum. De dame van de bediening raakt lichtelijk in de stress bij het aanzien van 25 luidruchtige Hagenezen. Iedereen bestelt nu bier en/of wijn en de stemming zit er al meer dan goed in. Sjaak vraagt om de menukaart. Hij wil onbeperkt spareribs eten, de dame raakt nu geheel in de stress. Sjaak krijgt 1 mager spareribje voorgeschoteld. "gooi de volgende er maar in !" . Na 12 spareribs slaat hij af. De zinsnede onbeperkt wordt van de menukaart geschrapt. Het wordt tijd om 013 onveilig te maken. In het voorprogramma o.a Guy Forsyth. In zijn eerder periode vooral bekend als ladykiller maar met het verlies van zijn lange manen vonden de meegereisde dames dit een stuk minder. Mij kon hij niet echt boeien.

In 013 hadden wij al snel ontdekt dat de halve liters het goedkoopste waren. Het tempo wordt opgevoerd en niet alleen bij de Bands. Eindelijk dan de Fabulous Thunderbirds wederom in een nieuwe samenstelling. Ze komen wat langzaam op gang maar als Kim Wilson eindelijk de volumeknop van zijn mondharmonica heeft gevonden kan het niet meer stuk.

De meegereisde harmonicaspelers staan de licks te oefenen op de gang. Waarschijnlijk zullen ze die gaan uitproberen bij de volgende blueslokaal sessie. Na het optreden snel weer de Kwibus in. Op de terugreis passeren we het Willem II voetbalstadion. Een "ze komen Den Haag niet in" wordt ingezet. De bar van de Kwibus is nog steeds niet leeg maar ik zie dat een gedeelte van de reisgenoten al is ingestort.

Een dagje je uit met de stichting valt niet mee. Het volgende uitje is al gepland. Vrijdag 20 oktober met de Kwibus naar "the Clash of the Coverbands"met The Scandals. Geef je op want VOL is VOLRocking All Over The World