Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

de Feestdagen


Home | Mailing 2005 | Links

De Feestdagen

 

December is traditiegetrouw de maand van de feestdagen. Heb je eerst die racistische pedo uit Spanje. Krijg je daarna alweer die vliegende coca cola reclame uit de Noordpool.

 

Die kerstman heeft denk ik echt een probleem. Ik zag van de week in de krant dat binnen 40 jaar de Noordpool is verdwenen. Ja dan vraag je je af of dan ook gelijk de kerstman zal uitsterven. Waarschijnlijk zal hij wel asiel gaan aanvragen bij onze Rita of gered worden door Greenpeace.

 

Ik heb het niet zo op die feestdagen. Als klein kind was ik al behoorlijk bijdehand en had na het zien van de witte nek van zwarte Piet al snel door dat hier iets niet klopte. Bovendien had ik het probleem dat ik ook in december jarig ben. Dus je cadeaus waren automatisch ook al minder dan verwacht. Mijn ouders hadden er het handje van om bij mijn verjaardag erbij te zeggen “Dit is een groot cadeau en is gelijk voor de kerst”. Met als gevolg geen pakje voor Paultje onder de kerstboom. Eigenlijk is dat nooit meer veranderd.

 

Maar ja je blijft toch meedoen in de traditie dus ging ik van de week de stad in voor kerstinkopen. Ik was niet de enige; drommen mensen verdrongen zich in de diverse winkels.

Vroeger wist ik niet wat je voor m’n meisje moest kopen. Dus kwam ik altijd met de verkeerde dingen aan. Een lullig fout cd’je, huishoudelijke artikelen zoals broodroosters, tosti apparaten e.d. en ik heb zelfs een keer lingerie gekocht. Ja dat is pas een avontuur. Ga je zo’n winkel binnen waar je vreemd wordt aangekeken van wat doet die viezerik hier. Komt er een juffrouw op je af  “kan ik u helpen”. “Ja iets leuks voor de vrouw”. “welke size heeft ze”. “Nauw een handje vol”. Dat gaat lekker inpakken en wegwezen. Mijn huidige vriendin pakt dat slimmer aan. Rond de feestdagen staan er ineens  allerlei lege parfum flesje op de salontafel met daarnaast opgeslagen cadeaufolders. Zelfs een niet al te slimme man begrijpt deze hints. Dus dat zit wel goed deze feestdagen.

 

Deze kerst komt mijn dochter voor het eerst na mijn scheiding met haar vriendje bij ons eten. Mijn dochter wilde enkele jaren geleden vegetariŽr worden totdat ze er achter kwam dat je dan wel heel veel groente moet eten dus heeft ze toen besloten alleen kip te eten. Mijn idee was om langs die slager in Wateringen te rijden daar enkele uren in de file te gaan staan en zo’n goed gevulde kalkoen te kopen maar ja de dochter is nu van een dusdanige leeftijd dat ze er niet meer intrapt als ik zeg dat het een grote kip is. Dus lijkt mij het gourmetten wel een aardig alternatief. Dus ook maar in de stad een handig drie in een gourmet, gril en steengril apparaat aangeschaft. Dat zit dus ook wel goed deze feestdagen.    

 

Moet ik alleen nog even mijn kerstliedjes weer opfrissen want ik moet nog wat kerst recitals geven in wat bejaardentehuizen. Top hit is daar altijd “It will be lonely this Christmas”. En dat gevoel komt mij bekend voor vanuit mijn vrijgezellen perioden.  Op de vraag “wat doe jij met kerst” antwoordde je dat je rond de kerstdagen altijd naar het EK ging. Daar bedoelde je dan niet het voetbalspelletje mee maar de echte EK (eenzame kerst). Heb wel in die tijd veel vrienden gemaakt bij de soepbus en het Leger des Heils.

 

Dan rest daarna natuurlijk nog het onvermijdbare oud en nieuw. Waarschijnlijk zullen we dit wel in gepaste dronkenschap ergens gaan doorbrengen al hadden we even de gedachte om gezellig een midweek  bij de open haard te gaan zitten in een of ander zwemparadijs maar het zal toch wel de horeca worden.  Dat zit dus ook wel goed deze feestdagen.  

 

Merry Christmas Everybody !!!!!!!!!!!Rocking All Over The World