Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

A la Praia


Home | Mailing 2005 | Links
A la Praia

 Het was 5 mei een superavond in café Overheide te Monster. Vanaf het begin van de avond werd er lekker gedanst en Miss Monster was wederom zeer actief. Gedurende de avond werd het kookpunt bereikt. Over kookpunt gesproken zondag 6 mei gingen the Scandals afreizen naar het altijd gezellige Beets in Noord Holland alwaar in Cafe de 3 Hamers een 6 gangen, Rock & Roll diner werd georganiseerd . Om 16.00 uur zaten de heren van The Scandals in de Tourbus richting Beets. Cary had zijn proviand koffertje bij zich gevuld met drop, koeken en Fristi. Die Fristi begrijp ik nooit helemaal maar het zal wel te maken hebben met het feit dat hij van de AA is. Na een vlotte reis, met dank aan de nieuwe Tom Tom, kwamen wij in Beets aan en geloof me zonder Tom Tom is deze plaats niet te vinden.  Cafe de 3 Hamers beschikt over een leuk achterzaaltje waar het Rock & Roll diner werd geserveerd. Tot onze verbazing zagen wij slechts voor 6 personen gedekt. Car roept nog “waar is de verborgen camera”.  Het bleef bij 6 personen.

Picture this. Een obscuur achterzaaltje in the middle of nowhere met 6 gasten en 5 muzikanten. Je begrijpt het al het dak ging eraf. Vanaf gang 1 gingen de voetjes van de vloer . Ik roep enthousiast “100% score nog nooit meegemaakt” “allemaal meezingen” “laat die hertenreet dansen” (niet doelend op de achterwerken van de aanwezige dames). Dit zijn van die optredens die worden bijgeschreven in de annalen . Na afloop iedereen een handje gegeven en een massale meet and greet gehouden. Daarna weer snel de Tourbus in . Ik moest om 03.00 uur op Schiphol inchecken voor een werkvakantie aan de Portugese Praia’s . De vlucht werd gelukkig net op tijd gehaald.

 

De Portugese Praia is weer een avontuur op zich. Na landing op Faro werd ik al gelijk gespot door de plaatselijke koddebeier . “He He JP” . Ik loop niets vermoedend door . “He He JP” Ik denk dat de man een Portugees welkomst lied zingt . “He He JP” beetje vreemd lied maar oké. De koddebeier begint op een poster te wijzen die aan de wand hangt. Ik krijg zowat een hartverzakking want op de poster is niemand minder te zien dan onze eigen bluesheld JP Rena.  Ik probeer uit te leggen dat ik He He JP niet ben. Maar de koddebeier heeft me al naar de VIP uitgang geloodst.  “assinatura por favor”   Ik teken met Paul “Alka” Setzer.  Met de speciaal voor mij gereedstaande VIP taxi naar Praia da Rocha. Uit de CD speler komen mij bekende klanken “I’m standing at the crossroads” Wederom gevolgd door He He JP.  Nu had ik mezelf al 3 dagen niet geschoren maar zoveel lijk ik toch niet op die JP. Voor de zekerheid zet ik maar mijn zonnebril en pet op. Het is niks dat die JP een buitenhuis met zwembad in Portugal heeft maar als hij daar nu ook al bekend gaat worden waar kan ik dan nog naartoe op vakantie?

Gelukkig is Praia da Rocha vooral IERS georiënteerd en in Ierland hebben ze nog nooit van He He JP gehoord . Maar liefst 15 Ierse Pubs kent Praia da Rocha en allemaal voorzien van LIVE muziek met het niveau zwaar beneden Amsterdams peil. Overal “Ierse”zangers met gitaar en begeleid  door een Japanse drummer gelukkig weet ik 1 pub te vinden waar het niveau behoorlijk is. The Farmers met Jon from Cork. Door mij al snel omgedoopt in Mork van Ork. Leuke liedjes, vlot gebracht en een leuke spontane babbel tussendoor. Al gauw had Jon door dat ik ook zanger was en of ik ook niet wat wilde spelen ( die gasten spelen 6 maanden achter elkaar iedere dag dus zijn blij met elke minuut minder spelen). Uiteraard wilde ik dat wel en na enkele vlotte rock & rollers kreeg ik al direct van de naastliggende Ierse pub een aanbieding om 6 maanden te komen spelen. Ook hier geldt in het land der blinden is eenoog koning. Ik heb vriendelijk gezegd dat ik er nog over na zou denken. Overigens begrijp ik wel dat al die Ieren naar Praia da Rocha komen; Happy HOUR all day long !!! (zie foto) een biertje voor 50 eurocent en een Pint voor 1 EURO en bij ons de horeca maar de prijzen verhogen. Gek hč dat het hier in de horeca steeds minder druk wordt. Nog even en het loont om in het weekend een campingvluchtje te boeken naar de Praia’s !

Maar goed zo’n weekje is zo voorbij en als je net als ik beschermingsfactor 15 gebruikt merkt niemand dat je bent weggeweest.

Nog even inchecken op Faro airstrip bij  balie 51 en 52. Voor de zekerheid had ik mijn zonnebril en petje maar opgehouden (ook niet meer afgezet de hele vakantie). Je weet maar nooit met die Portugese koddebeiers.  Balie 48 t/m 50 en balie 53 t/m 58 werden gebruikt voor vluchten naar Dublin . Hay Hay Paul., Hay Hay Paul, Hay Hay Paul klinkt massaal vanuit de naastliggende rijen .

“Autograph please” “Picture with my wife” “Kiss my daughter please”. Uit mijn ooghoeken zie ik de koddebeier verbijsterd tegen zijn collega fluisteren “No He He JP ?”.  Ik ben benieuwd wat JP bij zijn volgende bezoek aan zijn villa gaat horen uit de speakers van de VIP taxi waarschijnlijk “All my friends are Bobbin’the Blues” en  Hay Hay Paul.


praiaderocha.jpg

Enter content here

factor15.jpg

happyhour.jpg
Rocking All Over The World