Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

We are Big in Beets


Home | Mailing 2005 | Links
 

We are Big in Beets

Afgelopen weekend hadden we wederom een optreden in Beets.

Beets de plek in Noord Holland die niet te vinden is zonder TomTom. We spelen er al voor de derde maal in successie en wederom in café-restaurant annex zalen- en partycentrum de 3 hamers.

Deze plek is een fenomeen in de wijde omtrek en ligt aan de mainroad van Beets ( 1,5 kilometer lang en 3 meter breed) en wordt, letterlijk, op de klompen gerund door uitbater Dirk. Bij aankomst worden wij al hartelijk onthaald. "Mannen koffie en Beetster koeken" brult Dirk vanachter de tap. " Fijn dat jullie er weer zijn". "Jullie spelen vanavond in het café" "ik zal zo even het biljart opzij schuiven" .

We installeren ons alvast in een hoekje naast de gokkast. Dit gaat weer een topavond worden.

De 3 hamers begint al aardig vol te lopen. Beets telt een populatie van 500 personen en deze avond komt maar liefs 10 % van de bevolking op het optreden af. Kijk als je dat in Den Haag zou hebben kun je met 50.000 mensen een behoorlijke zaal vullen. We zijn dan ook BIG in BEETS.

Vanaf het eerster nummer gaat men al direct geheel uit de Beetsterpanty en Dirk maakt een klompendansje. De tap loopt aan een stuk door. "Heb je Roadhouse Blues" brult Dirk met zijn Tita tovenaarstem. "Het volgende nummer is een nummertje van the Doors". Dirk glundert.

Deze avond kan niet meer stuk en na 3 toegiften kruipt men naar huis. Een struise dame vraagt aan John: " wilt u mijn varken zien" (Noordhollands voor bromfietsen kieken") . John antwoordt nuchter: "Nou nee, ik ben vegetariër" . De dame druipt teleurgesteld af. Ed, die dezelfde fout al eens in Assen maakte, roept nog: " Ik hou wel van vlees". Te laat, de dame is al de dijk afgerold.

Wij babbelen nog even lekker na met Dirk en zijn staf. "hé mannen het klonk weer als een beer" (een plaatselijke uitdrukking waarbij het niet geheel duidelijk is om wat voor beer het gaat. De bruine beer of een mannelijk varken). "hier nog een zak broodjes voor onderweg" "we maken gauw weer een afspraak".

Goed idee. Wellicht moeten we ons "The Clash of the Coverbands Reunion concert" maar in 1 van zijn achterzaaltjes houden. Leuk ritje met de kwibus van maar een uur, een lekker broodje en een biertje voor maar 1,60 euro. We gaan daar eens over nadenken. Per slot van rekening zijn we Big in Beets !

"got my eyes on the road my hands upon the wheel" klinkt uit de autoradio als de tieten van Den Haag inzicht komen. De mannen achterin de bus krijgen daar al niets meer van mee want die liggen al lekker te dromen over het volgende avontuur .

Rocking All Over The World