Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

Tradities


Home | Mailing 2005 | Links
Tradities

Koninginnenach; al jaren lang het jaarlijkse optreden in de Pijpela.

Sinds vorig jaar brengen wij de dag ervoor al de spullen naar de Pijpela daar het nemen van de beveiligingsblokkades tijdens de nach zelf elk jaar weer moeilijker wordt (zie ook mijn story van vorig jaar). Je bent dus als bandje 3 dagen bezig voor 1 optreden. Het lijkt wel werken.

Maar deze actie scheelt in ieder geval veel frustratie want zelfs de paaltjes in het gehele hofkwartier zijn al een tijdje gewoon naar beneden. Een gevolg van een actie van The Scandals van vorig jaar waarbij wij op slinkse wijze deze hindernis wisten te omzeilen. Helaas onder toeziend oog van een overijverig raadslid aanwezig in cafe het Hoekpandje die meende hierover in de raadsvergadering vragen te moeten stellen "hoe het in Godsnaam mogelijk was zonder pas deze hindernis te nemen". Gevolg is wel dat er nu paaltjes komen waarbij je aan beide kanten een pas nodig hebt. Zal wel weer een sloot eurie kosten en het gaat nergens over. Ja, als artiest moet je toch je spullen kunnen laden en lossen. Maar daar wordt niet over nagedacht: zoek het maar weer uit met je zooitje. Ook voor dit probleem zullen we ongetwijfeld wel weer een list verzinnen. Pasje voor bezoekende bandjes zou een betere oplossing zijn . Stel daar eens raadsvragen over overijverig raadslid.

In ieder geval was Robbie (mede eigenaar van de Pijpela) alweer vrolijk aanwezig en had alvast het "podium" in gereedheid gebracht. Even snel uitladen en tot morgen !

De nach zelfs lekker op het fietsje naar de stad (elk nadeel heeft z'n voordeel ).

The Rhythm Chiefs bekeken leuk bandje maar mist nog een beetje ballen. Daarna nog even een biertje happen in Lokaal Schedelbreuk en dan is het al weer tijd om richting Pijpela te vertrekken.

Als ik binnen kom is het al behoorlijk druk en zijn Ed en Roberto al begonnen met de spullen opbouwen. Een halfuurtje later staat alles en kunnen we soundchecken.

Gelijk al begint een aangeschoten stel wild te dansen. Ik laat deze vertwijfeld achter door na de soundcheck te zeggen "bedankt en tot ziens". Duidelijk geen Hagenezen. Buiten maakt Werner zijn gebruikelijke grap "zal wel weer niets worden vanavond". Onze vaste fans had ik aangeraden vroeg te komen dus loopt de Pijpela al vroeg behoorlijk vol en als wij om 01.00 uur beginnen wordt de eerste toegangspoort tot de Pijpela al hermetisch gesloten. De tent explodeert bij de eerste tonen van Jumping Jack Flash. Niemand gaat weg. Buiten lopen de wachttijden op tot meer dan een half uur. Het lijkt wel een Eurodisney attractie.

Mondjesmaat druppelen mensen in en uit. De dubbele bewaking bij de poorten laat slechts selectief mensen binnen (bekenden en lekkere wijven, dit op verzoek). Hoe later het wordt des te hoger de graad van alcoholmisbruik is. Een vrouwelijke fan die Roberto wil begroeten dondert spontaan tussen de monitorboxen. "Incoming Missille" schreeuw ik.

We hebben er duidelijk lol in en het publiek is niet meer te houden. Maar liefst 4 sets vol dampende Rock & Roll worden neergezet en voordat we het beseffen zie ik Werner in de deuropening seinen nog 1 nummertje.

"Voor de Die Hards morgen om 17.00 uur in het Hoekpandje" roep ik. De nach is zo voorbij.

Ja de volgende dag het Hoekpandje. Dat is dus even afzien. Lig je om 07.00 uur in je bedje gaat om 13.00 uur alweer de wekker. 15.00 uur verzamelen in de Pijpela om de spullen van de vorige dag op te halen. Drummer Ed staat al vrolijk in de deuropening van de Pijpela. "ja lekker hier op de zolder geslapen naast een box Jack Daniels" "had geen zin om dat pokken eind terug te fietsen"! Snel inladen en de hoek om naar het Hoekpandje. Ook hier was het al vroeg behoorlijk druk en ondanks het, voor ons, vroege tijdstip zetten we alweer een lekker setje neer. In de medicinale pauze, sponsored by Jack Daniels Whiskey, kom ik een man tegen die tegen me zegt "lekker bandje zeg" "gisteren in de Pijpela zag ik ook al zo’n onwijs gaaf bandje", "was gisteren echt als een konijn". Een understatement. In de 2e pauze nemen we traditiegetrouw een maaltijdje bij Sinbad. John Baltus van de Blues BV komt ook binnen lopen. "was het gisteren nog wat mannen" "bij ons was het afgeladen". Ik antwoord "gaaf man" "bij ons was er geen hond". Rene Bom (die ook in de Pijpela aanwezig was) speelt het spel perfect mee " kon zo doorlopen" (ook een understatement) "was geen mens binnen" (ook een understatement). John "hoe kan dat nu" "kloten zeg". The Scandals antwoorden in koor "Geintje John !" Er stond maar een rij van 400 meter voor de deur !

Na het Turkse pizzaatje en het shoarma'tje boeren we er nog een lekker 3e setje uit.

Onze traditie "the Scandals Rule de Nach en de Dag " !

Rocking All Over The World