Make your own free website on Tripod.comDe Mailing


Home | Mailing 2005 | Links
paulwassenaar.jpg
Paul B.

Foto's van Jan Pet's Vrolijke Zomer vind ja via onderstaande link. (met dank aan John)

Jan Pet's Vrolijke Zomer

Vorige Mailings

3 januari 2006

1 februari 2006

8 februari 2006

Miss Monster

In Thailand rijden ze rechts

Nagenieten

Ze lacht weer

De nach en de dach

Ospel

Plekje

Verhaaltjes

Wedstrijdje

Schoolreisje

Erobeurs

The Clash Deel 1

De Feestdagen

Ned Kelly

A la Praia

Ik hou niet van Blues

Het zijn geen Afstanden

Achter de Vitrage

Tradities

Te Paard

The Blues

Waar zijn die tandjes ?

Antwerpen

Free Guestbook
                  from Bravenet.com Free Guestbook from Bravenet.com

Inschrijven voor de Mailing
 
Je kunt je inschrijven voor de mailing door een mailtje te sturen naar:
scorny@hetnet.nl met als onderwerp inschrijven voor de mailing 


Naar het Buitenland

Een tijd geleden had ik tijdens mijn bezoek aan Antwerpen met mijn schabolleke (zie een van mijn vorige stories) de Celtic Ireland bezocht en tijdens dat bezoek een kaartje van the Scandals achtergelaten. Je weet maar nooit, want ze hebben in de Celtic Ireland iedere vrijdag live muziek.

Kreeg ik vorige maand een mailtje met de vraag of we met the Scandals konden spelen en wat dat ging kosten. Helaas vond men de prijs te hoog waarop ik voorstelde om dan met de Gave Gasten te komen spelen want die vielen wel binnen het voorgestelde budget.

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver de Gave Gasten Goin’ Belgium. Altijd weer een avontuur naar het buitenland en het is maar 1 uur rijden. Als je in de provincie moet spelen ben je langer onderweg.

Op tijd verzamelen rond 18.00 uur want we moeten om 22.00 uur spelen. 18.15 zijn Roberto en Ton nog in geen velden of wegen te bekennen wat erg ongebruikelijk is want ze zijn altijd ruim op tijd. Maar even bellen. "waar zitten jullie" "we staan vast op de Segbroeklaan" dat begint lekker.

Gelukkig heb ik de bus reeds geladen en om 18.20 kunnen we vertrekken. Even zwaaien naar de herten in het Zuiderpark en rechtsaf de Moerweg op. Juist. Het halve politiekorps Haaglanden is uitgelopen om ons uitgeleide te doen. Er staan 2 agenten vriendelijk midden op te weg te zwaaien. Roberto roept nog net op tijd "het is een fuik" "je moet stoppen". Een aardige agente zegt "goedenavond meneer, alcoholcontrole". Ik begin vrolijk te blazen maar de meter slaat niet voldoende uit. "U moet harder blazen meneer", "ja dat zei hij vannacht ook tegen zijn vriendin" roept een altijd jolige Roberto uit de bus. Na 3 pogingen geeft het apparaat eindelijk aan dat alles ok is en mogen we verder rijden. Ondertussen liggen we al behoorlijk achter op het geplande tijdschema.

Bij Rijswijk de grote weg op en rechtsaf richting Rotterdam. Delft afslag Ikea 4 km file. Alex en Maxima zouden toch niet weer met de kinderen en de gehele hofhouding naar het ballenbad zijn ?

Ik begin hem toch wel een beetje te knijpen. Gelukkig kan na Rotterdam Brienenoordbrug het gas erop en komen we geen noemenswaardige obstakels meer tegen. Zodra we de grensovergang zijn gepasseerd: kuilen. Het winterweer heeft ook in Belgi zijn sporen achtergelaten en de Belgische gatendichters zijn al geruime tijd in staking. Dankzij mijn trouwe Tom Tom verloopt de reis voorspoedig en Roberto , die al eerder met de auto naar Antwerpen is geweest, verzorgt de aanvullende aanwijzingen. "Verderop links af " zegt de Tom Tom . We worden spontaan een kasseienstrook van 2,3 km opgestuurd Parijs –Roubaix is hier niets bij vergeleken. We worden behoorlijk door elkaar geschud. Maar dit blijkt dus wel de kortste route te zijn die je eenvoudig naar de goede kant van de Groenplaats (waar wij moeten spelen) voert. Ook in Antwerpen hebben ze een verkeerscirculatieplan waarbij alles 1 richtingsverkeer is. Dus ook hier is het zaaks om aan de goede kant van de bestemmingslocatie te zitten. Parkeren is ook in Antwerpen een probleem dus we zetten de bus maar even op een invalidenplaats voor de Celtic Ireland om te laden en lossen. We laden alles, 20.30 uur, snel uit en gaan op zoek naar een parkeerplek. Ik had op internet al gekeken wat een geschikte plaats zou zijn. Mijn bus past helaas niet in de meeste parkeergarages omdat hij te hoog is maar langs de kade van de Schelde zou een parkeerterrein zijn dat zou voldoen en ook 24 uur open zou zijn. Loopafstand tot de Celtic Ireland 500 meter. De Tom Tom leidt ons perfect naar deze locatie en er is nog ruim voldoende plek. Kijk dat zit nu weer mee.

De Celtic Ireland is een beetje te vergelijken met The Fiddler en onze contact persoon, met de populaire Ierse naam Ali, helpt ons verder. Ook hier heeft het "podium" de grote van een Belgische bonbon maar met wat kunst en vliegwerk is het wel te doen. Beetje improviseren.

Het is behoorlijk vol in de Celtic Ireland en de kroeg straalt die typische Ierse sfeer uit van veel drank, lallende mensen en veel geschreeuw en gelach. Dat gaat weer gezellig worden !

We proberen alles zo veel mogelijk "veilig" op te stellen. Geen overbodige luxe zou later blijken.

Wij nemen maar even een colaatje en om 22.00 uur sharp is het showtime. "Good evening Antwerp"

Bij de eerste tonen van "Bobbing the blues" springt de gehele Celtic Ireland op en begint wild te dansen.

Dat gaat lekker ! Het 4e nummer: "Anybody from Wales" "Yeah" "this is a song from the coalminer from Wales Mister Tom Jones" " Delilah" het dak gaat eraf "My my my Delilah" inhaken polonaise. Het moet niet gekker worden. De bierpompen maken overuren. Tijd voor een kleine pauze.

De 2e set vliegt voorbij en de stemming wordt steeds uitgelatener. Tijdens de pauze van de 2e set kom ik in gesprek met iemand die mij vraagt "Where are you from" "the Hague Holland" "h leuk ik kom ook uit Nederland" er blijken dus behoorlijk wat Nederlanders in de Celtic Ireland aanwezig te zijn . Avondje Antwerpen. Ton wordt aangesproken door 2 typisch Engelse meisjes . Je weet wel blond , veel te veel blauwe make-up, veel te korte rokjes , strakke hemdjes en net te dik. Daar de meisjes met een Sussex accent spreken begrijpt Ton volgens mij totaal niet waar het over gaat en geeft ze in zijn beste steenkolen Engels antwoord. Ik red hem door de 3e set aan te kondigen.

De sfeer zit er nu echt goed in. Er wordt massaal gedanst en meegezongen. De mannen zwalken met hun half volle pints wild heen en weer gelijk een rituele paringsdans her en der met wisselend succes

En man probeert nog meer indruk te maken door op een balustrade te klimmen met weinig succes en met als gevolg blauwe ballen. Ik zing spontaan "we got the fool by the balls" "Shake baby shake". De eerste "incoming missile" is aanstaande. Gelukkig hadden we bijna alles veilig opgesteld maar n monitor box zorgt toch minimaal voor 3 slachtoffers. Bij het nummer Sex Bomb worden de 2 meisjes helemaal wild en schreeuwen naar Ton. "you’re a Sexbomb" . Waarschijnlijk heeft hij in zijn onschuld toch hele rare antwoorden gegeven. We sluiten af met "Twilight Zone" waarbij het hele Nederlandse gedeelte van het aanwezige publiek geheel uit de Belgische wafel gaat.

Opruimen, afrekenen, het busje ophalen en laden. Parkeertarief slechts 6,50 euro (kijk zo kan het ook)

Ik parkeer de bus maar weer even op de invalidenplek. "Goedenavond Meneer" "Heeft u een invalidenkaart". Het is 01.30 uur en de plaatselijke agent denkt dat er op dit tijdstip nog drommen invaliden rondrijden op zoek naar een parkeerplek. "Nee ik heb geen invalidenkaart, maar ik ben zo weg even laden en lossen" "Ja ge mag hier toch nie staen" "maar ga maar even daar staan aan de overkant"

"Ok goed agent". De koddebeier blijft in zijn camion samen met zijn collega wachten op de invalidenplek.

Als we zijn ingeladen begeleidt hij ons richting ringweg Antwerpen. Aardige gasten die Belgen. Eenmaal op de ringweg rijden wij als een speer richting Den Haag. Om 03.30 draaien wij moe maar voldaan de Thorbeckelaan op.

"Thanks and see you Next Time Celtic Ireland"

 

Rocking All Over The World