Make your own free website on Tripod.com
The Scandals

The Clash of the Coverbands 1/8 finale


Home | the Scandals
clash.jpg
The Clash of the Coverbands 7-7--2006

paul.jpg
Paul geeft alles voor een plek in de volgende ronde

john.jpg
John gaat geheel uit de HEMA panty.

thevulture.jpg
The Vulture blijft COOL.

Sfeer foto's via onderstaande links (met dank aan John Klarenbeek)

1/4 finale

1/2 finale

Finale


The Scandals in kwartfinales van Zuid-Holland van
‘The Clash of the Cover Bands 2006’ !!!

‘The only road to Paradiso’ !!!


We staan in de kwartfinales van de grootste landelijke coverbandwedstrijd van Nederland: The Clash of the Cover Bands!!! Van de vele honderden inschrijvingen zijn de 240 geselecteerde bands nu live beoordeeld door een vakjury en het publiek. En zo staan wij binnenkort, als vakjury-winnaar van één van de 80 voorrondes, in de kwartfinales van onze provincie! We hebben dus al 2 selectierondes overleefd en nu gaat het pas écht beginnen. Er wordt tijdens de kwartfinale een live single van ons opgenomen, hiermee krijgen we landelijke airplay, dus ook nu weer is de support van jullie als trouwe fans onmisbaar! De dag waarop het gaat gebeuren, is vrijdag 20 oktober! Vanaf 20.00 uur start dan namelijk de 4e regionale kwartfinale van Zuid-Holland in Plan C in Rotterdam!

Samen met nog 4 andere bands (Sarless, Phoenix Funk Foundation, AmOUk en Slither) gaan we dan voor een plaats in de halve finales van Zuid-Holland, die gaan plaatsvinden in het prachtige Plan C. Slechts twee bands kunnen zich plaatsen voor deze halve finales: de vakjury-winnaar (de vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van o.a. platen-maatschappijen, vakmedia en boekings-bureau’s) en de Public’s Favourite (de band met de meeste publieksstemmen). Iedereen die op vrijdag 20 oktober aanwezig is, mag namelijk een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete band. En dan bedoelen we natuurlijk The Scandals ;-) !!

Als we de halve finales in Plan C halen (en die halen we natuurlijk…), komen we niet alleen een stap verder op The only road to Paradiso, maar strijden we dan om een plaats in de regionale finale van Zuid-Holland. Halen we ook deze regio-finale dan gaan we samen met de beste bands uit onze provincie strijden om een plaats in de landelijke halve finales, die in Poptempel Paradiso in Amsterdam worden gehouden! Het lijkt nu misschien nog toekomstmuziek, maar wanneer wij alles uit de kast halen en jullie met z’n allen op vrijdag 20 oktober met spandoeken en al naar de Plan C komen, komen we zeker een heel eind!

Verslag voorronde 7 juli 2006

Zeer ervaren Haagse muzikanten spelen zich in Plan C naar kwartfinales van Zuid-Holland!

 

De Haagse coverband The Scandals heeft vrijdag jongstleden de 3e extra voorronde van ‘The Clash of the Cover Bands 2006’ op haar naam geschreven. In het onderonsje met de jonge honden van Garbitch waren de ‘oude rotten in het vak’ te sterk voor hun jongere collega’s, zodat niet Garbitch maar The Scandals naar de kwartfinales van Zuid-Holland gaat. De kwartfinales met daarin alleen de allerbeste bands uit de vele voorrondes, staan vanaf van september opnieuw op de bühne in Plan C.

 

Regelmatig zijn er grote tegenstellingen waar te nemen bij ‘The Clash of the Cover Bands’. Het repertoire dat gespeeld wordt, de manier waarop het coveren van muziek geïnterpreteerd wordt, maar ook grote verschillen in de leeftijden en jaren ervaring van de muzikanten. Ook de 3e extra voorronde van vrijdag 7 juli leverde zo’n mooie tegenstelling op; waar door de tieners van Garbitch het stokje overgedragen werd aan de zeer ervaren muzikanten van The Scandals. Deze Haagse muzikanten kunnen buigen op meer dan 25 jaar ervaring en lieten vrijdag jongstleden de Rock (’n Roll)-sound van de jaren ’60 en ’70 weer herleven met covers van The Kinks, Robert Palmer en The Rolling Stones. Het publiek kon het allemaal zeer waarderen, evenals de vakjury die The Scandels tot vakjury-winnaar van deze 3e extra voorronde uitriep!

 

Zo kwam er alweer een einde aan deze voorlaatste (extra) voorronde van ‘The Clash of the Cover Bands’ en kan ook The Scandals zich op gaan maken voor de kwartfinales van Zuid-Holland

Foto's Copy Clash of the Coverbands