Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

mailing 10 mei 2005


Home | Mailing 2005 | Links

Vrijdag 6-5 kon ik meerijden met mijn vrienden van Haagse Hout richting Ospel voor het jaarlijkse Moulin Blues Festival en mijn verwachtingen waren hoog gespannen want 1 van mijn favoriete bands zou daar optreden: The Fabulous Thunderbirs. Het programma op de vrijdag begon met John Lee Hooker Jr. (zoon van dus). Dat hij de zoon van is bleek duidelijk uit zijn optreden. Een leuke show met degelijke, duidelijk door senior beinvloede, nummers. Een goed begin van het festival. Hierna was het de beurt aan Melvin Taylor. Wat mij betreft een behoorlijke tegenvaller. Geheel ongeinspireerd werden de nummers afgedraaid. Jammer !

Als 3e band Drive by Truckers helaas al weer een tegenvaller . Deze band viel in de categorie "een bak lawaai" !

Al niet veel beter werd het met Th’ Legendary Shack Shakers. Welleswaar een leuke presentatie maar voor de rest weinig met blues te maken. I.p.v. dit soort bands uit de USA te laten overkomen kan men beter dichter bij huis kijken en de top Nederlandse bluesbands neerzetten. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld in the Fabulous Thunderbirds. Wederom een topschow met een Kim Wilson die weer de sterren van de hemel zong en speelde. Dit optreden maakte mijn hele dag weer goed !

Zaterdag 7 mei de 2e dag van Moulin Blues met als opener Phil Bee & the Buzztones die aantoonde dat we genoeg klasse in Nederland voorhanden hebben. Lekker bandje. Hetzelfde mag gezegd worden van de uit Duitsland afkomstige band BB & the Blues Shacks. Verrasssend was het optreden van Ian Seagel. Bij mij nog niet zo bekend maar lekker afwisselend en net even anders dan de doorsnee blues. Een aangename verrassing. Hierna Joe Bonamassa waar ik al zeer positieve berichten over had gehoord m.b.t. zijn optreden op de Koninginnenach. Vooral erg aantrekkelijk voor diegenen die van het stevige gitaarwerk houden en dat bewees hij ook in dit optreden. Vervolgens was het de beurt aan de Hacienda Brothers met in hun gelederen Dave Gonzales van de Paladins. Erg veel country invloeden in dit optreden wat niet erg in de smaak viel bij en groot gedeelte van het publiek. Dave Gonzales probeerde er duidelijk nog iets van te maken maar zonder weinig succes. Meer succes hadden de Radio Kings. Lekkere nummers met een uitstekende zanger/mondharmonicaspeler Brian Templeton. Klasse ! Een van de hoogtepunten van de avond werd James Harman featuring Kid Ramos die we nog kennen van the Fabulous Thunderbirds. Op het eind van dit optreden zagen we ook nog Dave Gonzales opdraven wat een uniek plaatje opleverde.

Het festival werd afgesloten door Walter Trout die deed wat je van hem kunt verwachten. Een stevige bluesshow neerzetten ! voor leuke foto’s van Moulin Blues verwijs ik graag naar de website http://www.moulin.blues.nl/ onder het rubriekje "Snapshots"

Tips van de week:

Normaliter zou ik de Shows van de Gebroeders de Gier aanraden maar deze zijn beide reeds lange tijd uitverkocht. Hopelijk krijgen deze shows een vervolg zodat we alsnog kunnen gaan kijken ! daarom deze tip.

Zondag 15 mei 2005 Openluchttheater Zuiderpark
"Zuiderpark Zondag Blues", concert met Elevation Blues Band & John The Revelater georganiseerd door Stichting Blues Promotie Den Haag. € 8,-. Aanvang: 16.00 uur tot 20.00 uur.

Wist u dat: Paul B. in een tentje "sliep" in Ospel. Van slapen kwam echter weinig terecht. Stel je voor. Een drassig weiland met voor het merendeel iglotentjes waarvan het grootste gedeelte van de bewoners dronken is en niet begrijpt dat als je in een tentje zit iedereen kan horen wat je doet of wat je zegt. U begrijpt de ganze nacht gesnurk, gehijg, gekots en gelal bovendien enig vloek en tier werk van mensen die hun nek breken over de scheerlijnen. Het is altijd feest op de camping !

Wist u dat: tijdens Moulinblues er een onderonsje was tussen Brian Templeton.van de Radio Kings en leden van The Juke Joints. Wellicht een samenwerking in de toekomst ?

Wist u dat: de gemiddelde bierconsumptie binnen de Haagse Hout groep in Ospel op 40 (!) bier per persoon lag. Het was niet verwondelijk dat slecht enkele het einde van de dag haaldeRocking All Over The World