Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

mailing 22 september 2005


Home | Mailing 2005 | Links

Donderdag werd ik, in het kader van Paul B. moet bijblijven, mee uitgenomen naar een concert van Racoon in het Paard. Na mij door een 2-tal voorprogramma’s te hebben doorgeworsteld krijgen we dan eindelijk de hoofdact en ik moet zeggen dat mij dit niet tegen viel , sterker nog het was zelfs erg goed. Eindelijk een modern bandje dat niet alleen pokkenlawaai maakt maar gewoon lekkere songs die het uitverkochte Paard in een swingende massa veranderde. Een aanradertje dat Racoon ! Daarna snel richting Papestraat voor de wekelijkse dosis Blues in het Lokaal. Deze avond met Peter Lavell die een lekker potje blues neerzette.

Vrijdag een beetje zenuwachtig voor het optreden met The Scandals bij Fleuri Stichting in het voorprogramma van de Golden Earring maar de zenuwen waren snel verdwenen toen al bij het 1e nummer een groot gedeelte van de 800 aanwezigen de dansvloer opkwam. Een zeer geslaagd optreden dus met daarna ook weer een ijzersteke semi-akoestische Golden Earring.

Zaterdag was ik zeer aangenaam verrast door de band Swamp Nouveau in Lokaal Vredebreuk. Leuke liedjes met een uitstekende zanger.

Zondag naar Rock in The Park met een U2 coverband die zeer in de smaak viel bij het aanwezige publiek daarna was het de beurt aan The Clarks die een zeer geoliede show neerzetten. Tevens speelden ze als begeleidingsband bij Fransje Krassenburg die oude Golden Earrings nummers bracht, Robbie Boland met zijn Biggest Hits, Mariska Veres met alle bekende Shocking Blue nummers en tenslotte Nico C. met een swingende bluesset . Een soort mini beatnach dus. Zeer geslaagd ! Daarna kon ik op een steenworp afstand nog een stukje van Blues in The Park meepikken met The Bluescrowns waarbij het extra gezellig werd toen de zanger het publiek vroeg om wat dichterbij te komen en hij daarvoor met wat houten banken kwam aanschouwen. Hilarisch werd het toen Grote Sjaak, WOS Frits, Thijs van Merlen en Paul B. die aan de zijkant op het podium stonden een rustige bassolo gingen voorzien van sessie kunstfluiten. De band pikte dit op wat ontaardde in een fluitbattle. Een mooie afsluiting van een mooie dag !

collagefleirie.jpg
Fleuri Stichting The Scandals & The Earring (Klik voor groter formaat)

Wist u dat. Barry Hay de Scandals tijdens het Earring optreden complimenteerde door te zeggen "lekker voorprogramma vanavond. Die gaan we voortaan vaker meenemen:". Kijk dat hoor ik nu graag !

Wist u dat: Bassist Roberto ook even met Hay op de foto wilde.

dscn1065.jpgRocking All Over The World