Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

Ze lacht weer !


Home | Mailing 2005 | Links

ZE LACHT WEER !

Een optreden van de Gave Gasten in het Hoekpandje is altijd een feest. Janet van het Hoekpandje is een van die horecabazen die goed door heeft dat je beter weinig kunt verdienen met een volle tent dan met een lege tent. Ik heb met haar dan ook de afspraak dat als ik zorg dat er voldoende extra mensen op een optreden afkomen zij ons om de maand boekt. Ook deze avond lieten onze trouwe fans ons niet in de steek en verdrongen zij zich al vroeg voor het podium. Het werd een bijzondere avond. Ton was weer goed bij stem en de stemming zat er al gelijk goed in. Er werd goed meegezongen en toen Ton "Always on my mind" inzette begon het verliefde stel dat hevig aan het zoenen was aan de bar nog heviger te zoenen. Zelfs de opmerking van Paul dat als straks de tent sluit en de lichten doven en ze staan weer buiten zal ze waarschijnlijk tegen hem zeggen "bedankt voor de fijne avond" drong niet tot hen door. "Echte liefde ?". Zelfs de aanwezige darters, voor 1 avond verbannen naar het achteraf baantje, reageerden luidkeels. De aanwezige leden van de voetbalclub SOA verslikten zich spontaan in het bier. Hoe bedoel je gezellig die Gave Gasten !

In de pauze stroomden de verzoeknummers binnen. "Bloed, zweet en tranen", " Nothing else matters" en zelfs "Fool for your stockings" Het kon niet op en ze kwamen allemaal voorbij in de 2e set.

Na de 2e set kwam een man naar mij toe die samen met zijn vrouw en passant was binnengekomen in het Hoekpandje omdat hij leuke muziek hoorde. Ik ken dit stel al lange tijd uit de horeca maar niet echt goed en had ze al geruime tijd niet meer gezien. De man vertelde mij een persoonlijk drama en bedankte mij voor de muziek. Met een brok in z’n keel zei hij " Kijk ze lacht weer sinds lange tijd" "bedankt gozer" . De hele 3e set stond het stel te glunderen en met hen de hele tent. Zelfs de darters gingen meezingen en bij "Rocking all over the world" kon zelfs het zoenende stel het niet laten om mee te zingen.

Na afloop bedankte de man, geŽmotioneerd, ons nog meerdere malen. "Ze lacht weer !".

IK was op deze manier voor de avond al ruimschoots betaald. Met een grote glimlach ging ik tevreden naar huis. Wat kan muziek maken toch lekker zijn als je mensen blij kunt makenRocking All Over The World