Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

Wedstrijdje


Home | Mailing 2005 | LinksWedstrijdje

 

Zo nu en dan meen je je als band te moeten meten met anderen.

 

In 1976, de hoogtij dagen van de Punk, deden de toenmalige Scandals voor het eerst mee aan een "talentenjacht". Georganiseerd door het huis aan huisblad NU en gehouden in het Scheveningse Paladium. 3 nummers mochten er gebracht worden waaronder 1 eigen nummer. we hebben het geweten. De vakjury bestond uit impresario Lou van Rees, Drummer van Earth & Fire Ab Tambour (die voor ons een bekende was uit het Legendarische Café Piet Stoop aan het Oosteinde te Voorburg) en een dame van de NU.

 

Naast The Scandals waren de overige deelnemers een Eaglescoverband, een imitatie Manke Nelis en de zus van Cornelis Vreeswijk. Ons viel de eer te beurt om als laatste te starten wat betekende lang wachten en het bier opzuipen uit alle kleedkamers der deelnemers en dat was heel veel bier.

 

Daar wij geen eigen nummers hadden verzonnen wij de zondag voor de wedstrijd in de oefenruimte een nummer op de wijs van Roll over Beethoven met een eigen tekst. Jan onze toenmalige bassist was net uit het leger (er was toen nog dienstplicht) en had zijn ervaringen in een liedje gevat. The fucking sucking armysong (Ja het was de punkperiode)

 

We besloten dit nummer als 1e nummer te brengen - een ijzersterke zet. De verwachtingen van de jury waren hoog gespannen. Ad zat onderuit gezakt achter zijn dertiende Jack Daniels. Lou had meer oog voor het open bloesje van de dame van de NU en wij waren er klaar voor. Een scheurende gitaarintro, een stevige bas en beukende drum dan wordt de zang ingezet. "I really want to tell you about my soldiers job every fucking day between that sucking mob. Go captain fuck my ass Go captain do your best". Ab stikt zowat van het lachen in zijn vijftiende Jack Daniels en hij noteert een 10. Lou haalt verschrikt zijn neus uit het decolleté van de dame van de NU en hapt naar adem. Hij verscheurt het wedstrijdformulier, de dame noteert een 0.

 

Teruggekomen in de kleedkamer probeert Cornelia Vreeswijk mij te troosten. Ik beleef enkele romantische momenten tijdens het wachten op de juryuitslag. Cornelia wint en wij worden laatste. Cornelia geeft mij haar bosje bloemen. Ondertussen heeft de manager van het Palladium de koelkasten gecontroleerd en de balans opgemaakt. het bier bleek niet gratis te zijn. Ik zeg dat ik zal collecteren bij de bandleden. Ik fluister tegen de bassist "Rij de auto even voor". De nooduitgang is snel gevonden en The Scandals hadden een lekker betaald optreden gehad. 3 nummertjes spelen voor een drankrekening van 200 gulden en een romantisch samenzijn met Cornelia. Dat is pas Rock & Roll.

 

Nu jaren later The Clash of the Coverbands. Ditmaal gehouden in Plan C te Rotterdam. Uit ervaring weet ik dus dat je het beste met 1 snelle auto kunt gaan. Dus we proppen ons met z'n vijven in de bolide van bassist Roberto. Deze keer mogen we 45 minuten optreden en ook nu zijn wij als laatste aan de beurt. Geen koelkast maar consumptiebonnen. Het is niet echt druk in Plan C en onze 5 meegereisde fans worden al ongeduldig. The Scandals zetten een strakke set neer. het wachten is op de juryuitslag. en de winnaars zijn.......................The SCANDALS

Enkele citaten uit het Juryrapport: lekkere sound, goede muzikanten, strakke band, uitstraling prima. Op 20 oktober  zijn de kwartfinales waar 5 bands optreden en het zou leuk zijn daar met een touringcar (de Kwiebus) met fans naar toe te gaan. Je kunt je nu alvast daar voor opgeven bij Cary  cary.indiaan@wanadoo.nl  (de kosten zullen rond de 20 euro liggen plus 8,50 entree). Dus geef je op voor "The Scandals are going to ClashRocking All Over The World