Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

The Clash deel 1


Home | Mailing 2005 | Links

The Clash

 

afgelopen vrijdag 20 oktober was het dan zover de 1/4 finale van the

Clash of the Coverbands in Plan C. te Rotterdam. Met maar liefs 2 volle

Kwibussen werd de reis naar Rotterdam aangevangen. Bus 1 vertrok vanaf de

Bowlingworld in het Zuiderpark waar zich een 10-tal luxe touringcars had

verzameld. De Kwibus viel tussen deze luxe broeders gelijk op. In café de Bieb, de verzamelplaats voor bus 2, zat de stemming er al gelijk flink in.

De Biebtap maakte overuren. Ikzelf reed mee in bus Zuiderpark. Nadat de chauffeur had uitgelegd dat er gerookt en gedronken moest worden in deze bus gaf ik uitleg over het invullen van de stembiljetten wat nog een hele klus was daar het stempapier van en dusdanige substantie bleek te zijn dat er met een pen opschrijven nogal lastig was. Helaas moest ik nu ook de 1e "fan" laten verwijderen uit de bus nadat deze de niet al te slimme opmerking had gemaakt "maar als ik nu op een andere band wil stemmen". Vertwijfeld lieten we deze persoon achter langs de A 13. 

 

Bij aankomst bij plan C krijgen de plaatselijke portiers een rotberoerte bij het zien arriveren van een honderdtal uitzinnige Scandalsfans. De hoogste graad van paraatheid wordt ingesteld en de hele meute wordt door detectiepoortjes gedreven. Na deze hindernis te hebben genomen wordt al direct geďnformeerd waar je de stembiljetten kunt inleveren. De heer van de kassa zegt dat je die kan invullen na afloop van de wedstrijd. De opmerking "we moesten ze al in de bus invullen" wordt niet helemaal begrepen. 

 

De Scandalfans nemen tactische posities in. Zo wordt zowel de beneden- als bovenbar bezet alsmede de vloer voor het podium voorzien van een met krijt getekend vak met daarin geschreven "MiddenNoord". Den Haag is in the House.

 

The Scandals zijn als 3e van de 6 bands ingedeeld dus wordt de tijd nuttig besteed met bier drinken en het intimideren van neutrale bezoekers. Waar mogelijk worden  stembiljetten afhandig gemaakt.

 

Eindelijk is het dan zover. De presentator maakt zich populair met "zijn hier nog Hagenezen, een oergebrul is het antwoord. "Hier zijn ze dan uit Den Haag.

THE SCANDALS". 100 Hagenezen verdringen zich voor het podium en gaan volledig uit hun dak bij de eerste tonen van "Roll over Beethoven". Het enthousiasme slaat al snel over naar de rest van het aanwezige publiek en bij "Gloria"staan 200 man uitzinnig te springen en mee te zingen. The Scandals denderen over het podium. Verreweg de oudste deelnemers aan deze contest laten zien hoe je show en vette rock & roll moet overbrengen op het publiek. Helaas mag er maar 30 minuten worden opgetreden en het einde van de set met "Sympathy for the Devil" komt veel te snel. Ook het massale "We want more" kan daar niets aan veranderen.

 

Dan volgt het lange wachten eerst nog 3 andere bands en dan nog het beraad van de jury. Ook deze tijd wordt weer nuttig besteed met  bier drinken en het intimideren van neutrale bezoekers. Stembiljetten worden afhandig gemaakt. Joost vertelt mij met terechte trots ik heb er al 50 ! Ik bel ondertussen de chauffeur van de Kwibus dat het wel een uurtje later zal worden.

 

Dan eindelijk de uitslag. "de winnaar van de vakjury is...... Blendid.  Een massaal boegeroep volgt. Dan "de winnaar van de publieksjury komt uit Den Haag... The Scandals" Plan C explodeert ! Snel moeten we daarna de bussen in. Het wordt een rumoerige terugreis. Sommige fans is het nuttig besteden van de wachttijd niet in de koude kleren gaan zitten. We zien er een paar in comateuze toestand in hun stoel hangen . 1 hangt zelfs half in het bagage rek. Fantastisch dat je 100 man op de been kan brengen voor een avondje Plan C met The Scandals.  Ik kijk al weer uit naar de 1/2 finale op vrijdag 8 december wederom in Plan C. Streven is nu 3 kwibussen vol te krijgen.

De kaartverkoop gaat a.s vrijdag 27 oktober van start. Na de 1/4 finale is Rotterdam al niet meer hetzelfde als we met 3 bussen komen zal Plan C groen/geel geverfd moeten worden !!!!!!!!!!!Rocking All Over The World