Make your own free website on Tripod.com
De Mailing

Te Paard


Home | Mailing 2005 | Links
Te Paard

Vrijdag 10 oktober optredentje met the Scandals in de Zwarte Ruiter.

Een optreden in de Zwarte Ruiter begint altijd laat daar er nog tot 22.00 uur gegeten kan worden op de plek wat later op de avond het podium wordt genoemd. Dit betekent vooral niet al te vroeg komen want dan sta je letterlijk met je apparatuur tussen de koteletten.

We verzamelen om 22.00 uur bij drummer Ed en zijn rond 22.30 bij de Grote Markt. Het hele plein is afgeladen van de mensen en probeer jezelf dan maar eens met je spullen door deze menigte te wurmen.

Vriendelijk vragen of je er langs mag heeft geen zin wat iedereen schijnt chronisch Oost-Indisch doof te zijn. Dus in ganzenpas, met de bassdrum voorop, wagen wij de tocht. De eerste enkels en knieŽn worden getroffen . Boze gezichten alom. " we komen nog maar 5 keer langs" verontschuldig ik me.

Binnen in de Zwarte Ruiter blijken (22.50) de warme dissen nog lang niet te zijn opgegeten terwijl ons optreden toch om 23.30 zou moeten beginnen. Spontaan beginnen wij bij enkele tafels alvast met het opeten van de klaarstaande desserts, scheelt algauw weer 10 minuten. Om 23.10 begint men met het ontruimen van het podium. Je kunt zien dat men hier bedreven in is want binnen 5 minuten is deze klus geklaard.

Nu nog het PA en de backline opbouwen. "15 minuts to curtain miss Piggy" roep ik .

De aanwezige PA man, die deze avond voor het eerst dienst heeft, breekt het koude zweet uit.

In verbijstering trekt hij allerlei kisten open op zoek naar de benodigde spullen. "ik zie nergens een mengtafel" zegt hij bedeesd. "die zit in dat kastje aan de zijkant" weet ik hem te vertellen.

Onze backline staat binnen 10 minuten. "5 minuts to curtain miss Piggy" roep ik . "Even de showkleding aan mannen". Iedereen kent zijn taak want de flessen water en de drankjes worden al neergezet. "kunnen we soundchecken ?" Ik zie de geluidsman en 3 andere personen, met lichtgevende mobiele telefoons, bezig bij de mengtafel. "problemen mannen ?" "ja we kunnen de aan-knop niet vinden". Ik kijk verbaasd, maar zelfs IK kan de aan-knop niet vinden. 10 minuten later heeft iemand dat ding gevonden . Zat in een inkeping ONDER het mengpanel. Vreemde plaats . "5 minuts over curtain miss Piggy". Er komt sound uit het PA alleen blijven de monitoren IJslands stil . Gelukkig zat mijn voorspellende geest er weer niet naast. "ik heb mijn powermonitoren bij me" "sluit het hele spul maar daarop aan en gebruik het PA alleen maar voor de zang" "15 over curtain miss piggy" . The Show Can Go On !

We hakken hem er weer gelijk lekker in en het in grote getalen opgekomen publiek, dat geduldig heeft staan wachten, gaat compleet los. In kan lekker mijn nieuwe speeltje, een draadloos gitaarsysteem, uitproberen. Spontaan storm ik de loopbrug op en vanuit de nok van de zaak bespeel ik het publiek. Men vindt het prachtig . Cary kan niet achterblijven en stagedived met zijn volslanke figuur (2 veertjes licht) de massa in, een krater in de vloer achterlatend. Roberto trekt zijn bas zowat in tweeŽn en rond Ed heeft zich al een klein zwembad gevormd. John blijft nog redelijk cool maar de eerste rookontwikkeling komt al van zijn gitaar af. Leuk is dat we buiten de bekende gezichten ook een behoorlijk aantal jonge nieuwe gezichten zien die lekker aan het dansen zijn.

"Even een rustig liedje over de liefde roep ik" en Roberto zet gelijk The Wanderer in. De gitaren vliegen door de lucht. Rampen en Stampen als The Scandals staan te Dampen . Tot voor een kleine medicinale pauze sponsored by Jack Daniels Whiskey..

De aanwezige fotograaf schiet nog wat leuke plaatjes. "kijk bij jullie gebeurt er tenminste wat".

Na 8 minuten pauze volgt de 2e set. (we moeten al om 01.30 stoppen). Ik trek nog snel even een verschoninkje aan, Ed is net klaar met het dweilen rond zijn drumstel, Roberto pakt een verse basgitaar, Cary dempt het gat voor het podium en John houdt voor de zekerheid een brandblusser bij de hand. "Nog even wat meer gas erop mannen !" roep ik.

Het publiek is niet meer te houden. Er wordt nu massaal gedanst. Het barpersoneel zorg voor wat extra sfeer door behalve het podiumlicht alle andere verlichting in de Zwarte Ruiter uit te zetten. Het lijkt de Heineken Music Hall wel ! "even een nummertje voor de gelovigen onder ons" roep ik en zet "I’m a Believer" in. Er wordt lekker meegezongen. De ene hit volgt op de andere. Ook de nieuwe nummers gaan er lekker in en veel te snel komen we al bij het laatste nummer.

"We speelden in 1978 in London en daar stond een jongen te kijken die een beetje op mij leek" "Ik riep We’re gonna Rock This Town en de rest is History" . Rock this Town staat weer als een huis. "Bedankt en tot ziens " roep ik. Het publiek krijgt er geen genoeg van . "we want more" "Nog een liedje" en 2 lange toegiften volgen.

Het is inmiddels 01.50 en de Zwarte Ruiter moet al bijna sluiten. Een fan roept nog "eindelijk weer iets vrolijks dat had ik even nodig !". de volgende dag lees ik op de hyves van een andere aanwezige:

Geradbraakt . Gisteren bij een optreden van The Scandals geweest. Wat is dat toch een schandalig goede band ! Scandals te Paard !

Rocking All Over The World